De Circle is rond

DeCircleRond

Inleiding

De cirkel is rond, de link tussen (bewerkt) voedsel, kanker en CBD-olie. Dit verhaal is gebaseerd op mijn bevindingen, mijn ideeën en mijn meningen. Er kunnen dus ook geen rechten aan ontleend worden en het is puur mijn mening gebaseerd op informatie die mij bekend is. Ik wil graag mijn verhaal vertellen hoe ik zelf tegen de dingen aan kijk en dit met andere delen. Als mensen een andere mening hebben of aanvullingen of verbeteringen op mijn verhaal hebben, dan hoor ik dat graag zodat er een nog completer verhaal van gemaakt kan worden.

Het begon allemaal nadat er vorig jaar bij mij darmkanker werd geconstateerd. Ik vroeg mij af hoe dit nu eigenlijk kan ontstaan. Uiteraard een verkeerde celdeling, maar waar komt dat nu door. De dokters hadden wel vermoedens, maar mochten dit niet daadwerkelijk vertellen omdat er nog geen harde wetenschappelijke bewijzen waren. Een ding werd mij wel duidelijk, voeding is een hele belangrijke factor in het hele verhaal. Een paar maanden later verscheen er een artikel die dit, na 15 jaar wetenschappelijk onderzoek, bevestigde. Voeding heeft dus iets te maken met het krijgen van kanker, maar hoe zit dat dan en is het eventueel te voorkomen. Ik ben op zoek gegaan en kwam op allemaal verschillende kennisgebieden terecht die wel iets te vertellen hadden over kanker. In dit artikel zal ik proberen in grote lijnen weer te geven hoe ik denk dat het in elkaar steekt.

 

Voeding

Je hoort tegenwoordig vaak dat je gezond moet eten, maar wat is gezond? Onze voeding is tegenwoordig zo bewerkt dat het misschien helemaal niet zo gezond meer is. Waarom zou men het voedsel bewerken?

Een aantal redenen om voedsel te bewerken:

  1. Lang goed houden zodat het in de schappen van de supermarkt kan liggen.
  2. Het moet er mooi uit zien, vlees moet mooi rood zijn en een appel moet tenslotte wel mooi glimmen, want dat verkoopt beter.
  3. Het moet lekker smaken, dus worden er veel suikers toegevoegd en andere chemische stofjes zodat we er nog meer van gaan eten. Goed voor de omzet.

Eigenlijk wil men er gewoon voor zorgen dat ons voedsel is zoals wij het graag willen hebben en dus gaan we het maar bewerken om dat te realiseren, want dat verkoopt beter. Waarom niet een appel met een wormgat of vlees wat misschien minder rood is, of een koekje dat er niet voor zorgt dat wij er nog 3 willen. Eigenlijk draait het er allemaal om dat er zoveel mogelijk verkocht wordt, dus geld. Geld wat schijnbaar belangrijker is dan onze gezondheid, want er zijn zoveel gevallen bekend waarbij men weet dat de toevoegingen niet gezond zijn en toch wordt daar niets mee gedaan, alleen omdat het de omzet anders zou kunnen schaden. Grote en machtige bedrijven die alleen maar aan geld denken en wie het niets uit maakt of wij ziek worden. Hoeveel E-nummers (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/E-nummer) zijn er wel niet bekend die schadelijk zijn voor onze gezondheid en toch zitten ze nog steeds in onze voeding. E-nummers zijn door de Europese overheid goedgekeurde stoffen en zouden geen gevaar voor onze gezondheid mogen vormen. Dit klopt als je er kleine hoeveelheden van neemt, maar omdat het overal in verwerkt wordt krijgen wij er zoveel van binnen dat sommige E-nummers toch een gevaar voor onze gezondheid kunnen vormen. Een ander probleem is dat alles maar snel moet groeien, zowel dieren als planten, om zoveel mogelijk productie te kunnen draaien en dus meer geld om te zetten. Alhoewel er natuurlijk ook steeds meer vraag is omdat de hoeveelheid mensen op deze aarde ook fors toeneemt en iedereen van voedsel moet worden voorzien. Maar om al deze mensen van voedsel te kunnen voorzien worden dieren en planten vol gestopt met chemische middelen om maar snel te laten groeien. Allemaal stofjes waar je je vraagteken bij kan en mag zetten of deze wel zo gezond voor ons zijn.

Onlangs is gepubliceerd dat rood vlees kanker kan veroorzaken. Dit is niet uit de lucht gegrepen, maar is een keihard bewezen conclusie uit een wetenschappelijk onderzoek dat 15 jaar heeft geduurd. Sommige vleessoorten zijn zelfs op de lijst gevaarlijke stoffen gezet, maar nog steeds zijn deze producten in omloop, dat is toch ongelooflijk eigenlijk. Niet zozeer het vlees zelf is vaak schadelijk, maar meer de bewerking van het vlees veroorzaakt dat en de manier waarop de dieren gevoed worden met allerlei troep om ze maar snel te laten groeien. Dit artikel stond zelfs op nu.nl (http://www.nu.nl/gezondheid/4309147/kankercellen-kunnen-worden-bestreden-met-zuurstof.html)

Nog een aantal voorbeelden zijn een zakje wortels uit de supermarkt waar extra suiker aan toegevoegd wordt om het nog lekkerder te maken of allerlei producten die bewerkt worden om de Omega 3 stoffen eruit te halen, want dan blijft het product langer goed. Dit soort bewerkingen zijn cruciaal voor onze gezondheid. Omega 3 is een hele belangrijke stof voor onze gezondheid, die uit onze voeding gehaald wordt en deze worden dan ook nog eens omgezet in een soort vet die juist weer slecht is voor onze gezondheid. Omega 3 krijgen we vaak tekort binnen via onze voeding terwijl we een overschot aan Omega 6 binnen krijgen. De verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 is zeker van belang, dit is ook na te lezen op de volgende URL: http://jessevandervelde.com/vegetarische-omega-3-of-toch-uit-vis/

Mijn streven is dus om te proberen zo gezond mogelijk te eten. Dat valt echt niet mee, maar omdat wij (mijn vriendin en ik) er bewust mee bezig zijn gaan we toch beetje bij beetje steeds gezonder eten, tenminste dat vinden wij. Op dit moment proberen wij zoveel mogelijk te letten op de onderstaande punten:

  1. Zoveel mogelijk verse groente en fruit en het liefst ook nog eens biologische omdat deze niet met allerlei pesticiden bespoten zijn.
  2. Zo min mogelijk rood vlees en meer kip en vis en dan het liefst bij een poelier of een goede slager en zo min mogelijk uit de verpakking bij de supermarkt omdat deze ook weer meer bewerkt zijn met allerlei stoffen om het langer goed te houden.
  3. Zo min mogelijk koekjes, chips en snoep. Deze zitten vol met suikers, kleurstoffen, smaakstoffen, etc.
  4. Zo min mogelijk frisdranken en vruchtensappen. Deze zitten boordevol met suikers.
  5. Geen lightproducten, deze zitten vol met suiker vervangende producten (zoals bijvoorbeeld aspartaam). Deze stoffen zijn nou ook niet echt best voor je gezondheid.
  6. Zoveel mogelijk producten met natuurlijke stoffen i.p.v. kleur- en smaakstoffen. Je ziet steeds meer van deze producten verschijnen.

Vaak wordt er gezegd dat de stoffen die in ons eten niet schadelijk zijn en dat klopt enigszins ook wel, alleen als wij deze stoffen te vaak en te veel nemen dan wordt het een ander verhaal. Omdat deze stoffen tegenwoordig overal maar in gestopt worden krijgen we best veel binnen als je alles optelt, daarom proberen wij op de toevoegingen te letten, maar proberen wij ook wat minder te eten en te snoepen om dit maar zoveel mogelijk te beperken.

 

Ontstaan van kanker

Het gebeurt regelmatig dat bij een celdeling in ons lichaam een cel ontstaat die niet helemaal goed is. Gelukkig is dat heel natuurlijk en is ons lichaam daar normaal gesproken tegen bestand en zal het deze cel vernietigen. Toch gebeurt het weleens dat een cel zich toch weet te vermenigvuldigen en dat ons lichaam er dan niet meer tegen bestand is. Als het tegenzit kan dit zelfs leiden tot kanker. Er is veel onderzoek naar DNA omdat men denkt daar het antwoord te vinden is om kanker te bestrijden. Na het lezen van het boek “Het verzwegen verhaal over kanker” van Brian Peskin, kreeg ik er toch een hele ander kijk op. Afgelopen week verscheen er een artikel op nu.nl dat betrekking had op zuurstof en kanker. En tot mijn verbazing werd dit bestempeld als een hele belangrijke vondst. Ik kon gelijk de link leggen naar het boek van Brian Peskin, dat gaat namelijk over zuurstof en kanker en ook dat er een heleboel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd worden waar niets mee gedaan is. Zo is dit er ook een van. Dr. Otto Warburg had namelijk in de jaren 60 al ontdekt dat zuurstof te kort in cellen kan leiden tot kanker. Dit is gepubliceerd en eigenlijk nooit opgepakt. Daarom verbaasde het mij toen een soortgelijk artikel op nu.nl verscheen. Op zich klonk de theorie achter deze ontdekking voor mij als een logisch verhaal. Ik zal proberen het verhaal in het kort uit te leggen.

Een cel heeft zuurstof nodig en als een cel minder dan 65% zuurstof heeft, dan kan dit leiden tot een verminkte cel. Het lichaam zal dit herkennen en deze cel vernietigen. De verkeerde cel wil echter overleven en gaat op zoek naar een andere energiebron om te kunnen leven. Nu blijkt dat een cel ook zijn energie uit suikers en koolhydraten kan halen, dus die cel gaat op basis van deze energiebronnen zich verder delen. Het gaat zich ook zo gedragen dat het lichaam deze cel niet meer kan vernietigen of niet meer herkent als verkeerde cel. Deze gaat zich verder delen en zo ontstaat kanker. Volgens dr. Otto Warburg is zuurstofgebrek in de cel de oorzaak van alle soorten kanker. De celwand is dan zodanig verslechterd, vaak veroorzaakt door een foute verhouding van Omega 3 en Omega 6, dat er onvoldoende zuurstof in de cellen opgenomen kan worden. Voorkomen van zuurstofgebrek in de cellen is dus de methode om de kans op kanker sterk te verminderen. Helaas zorgen wij er vaak zelf voor dat we te weinig zuurstof op kunnen nemen in de cellen door verkeerde voeding. Voeding met te veel stoffen die de opname van zuurstof in de cellen afremmen en voeding waarbij een gebrek is aan stoffen die zorgen voor een goede zuurstofopname (Omega 3 en Omega 6 in een specifieke verhouding). Omega 3 zorgt tenslotte voor het snel bederven van voedsel dus dat wordt uit onze voeding gehaald, terwijl dat een cruciale stof is voor onze celdeling. Helaas kan ons lichaam deze stof niet zelf aanmaken en moeten wij dit uit onze voeding halen.

Voor meer uitgebreide uitleg verwijs ik naar het boek van Brian Peskin of zoek op internet naar het onderzoek van dr. Otto Warburg. URL: http://www.wanttoknow.nl/boeken/het-verzwegen-verhaal-over-kanker/

Helaas kunnen verminkte cellen niet meer teruggebracht worden tot gezonde cellen, net zomin als een geklutst ei weer tot een normaal ei gebracht kan worden. Het enige wat men helaas nog kan doen is deze cellen vernietigen of verwijderen door het weghalen/snijden van de tumor. Het voorkomen is dus beter dan genezen en dit is volgens mij dus mogelijk door op de voeding te letten.

Nuttige URL: http://www.voedingisgezondheid.nl/Kanker_hoofd.html

 

CBD-Olie

Deze cirkel kan doorbroken worden door gezonde voeding (met voldoende Omega-3) en zo weinig mogelijk suikers en koolhydraten. CBD-olie is een voedingssupplement dat hier een uitermate goede bijdrage aan kan leveren.

CBD staat voor cannabidiol (https://nl.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol) en wordt gewonnen uit de bloemtoppen, bladeren en stengels van de hennepplant. Een andere cannabidiol is THC, deze stof zorgt ervoor dat je high wordt en is illegaal. De stof THC is niet of minimaal (onder de wettelijke norm) aanwezig in CBD-Olie, waardoor dit product legaal is. Je wordt er dus niet high van en heeft alle medicinale voordelen. CBD heeft een zeer positieve invloed op ons lichaam, heeft vele medicinale werkingen en er zijn geen nadelige effecten of bijwerkingen bekend van CBD. CBD is geen medicijn, maar versterkt je lichaam met lichaamseigen stoffen.

CBD werkt in op ons zenuwstelsel en versterkt daarmee de natuurlijke reactie op lichamelijke problemen. Ons lichaam heeft een endocannabinoïden systeem welk zorgt voor verbindingen tussen cellen. Cannabidiol (CBD) versterkt de communicatie tussen deze cellen wanneer er een tekort of probleem is ontstaan. Het gevolg is dat pijn, stress en ontstekingen kunnen afnemen. In CBD-olie zitten ook Omega 3 en Omega 6 in de juiste verhouding, hiermee is CBD-olie prima geschikt als aanvulling op ons voedingspatroon.

CBD is recentelijk in korte tijd een populair voedingssupplement geworden.

Er wordt door de medische wereld nog volop onderzoek gedaan naar de werking van CBD, echter vele gebruikers zijn al 100% overtuigd van de heilzame werking. Dit is echter al tientallen jaren bekend, alleen wordt het (nog) niet erkend in de medische wereld omdat het nog niet bewezen is volgens de medische wetenschap. CBD-Olie is een heilzame stof die kan helpen bij vele ziektes, zoals epilepsie, Gill de la Tourette, Alzheimer, Parkinson, Fybromyalgie, MS, Artrose, maar ook bij eenvoudige ziektes als ontstekingen en slapeloosheid en nog veel meer ziektes. Er zijn ook gevallen bekend dat het een goede uitwerking heeft bij kanker, maar zeker ook bij het voorkomen van kanker. Zoek eens op internet naar gebruikerservaringen en je zult versteld staan!

Hieronder een afbeelding dat als voorbeeld nog 7 gezondheidsvoordelen laat zien bij het gebruik van CBD-olie:

CBD voordelen

Op de volgende URL staan 20 studies die bewijzen dat cannabis kanker kan genezen: http://www.collective-evolution.com/2013/08/23/20-medical-studies-that-prove-cannabis-can-cure-cancer/

Endocannabinoïden

Het menselijk lichaam bevat net als dat van alle andere zoogdieren, vogels, vissen en zee-egels een miljoenen jaren oud endocannabinoïd- systeem. Endo betekent lichaamseigen. Endo-cannabinoïden fungeren als signaalgevers en regelen alle belangrijke processen in een levend wezen. Endocannabinoïden regelen de productie van hormonen, eiwitten, besturen het immuunsysteem, alle organen, hoe we ons voelen en wat we denken.

 Phytocannabinoïden

Cannabinoïden komen buiten een levend wezen in de natuur alleen voor in de cannabisplant en heten dan phythocannabinoïden. Phyto betekend plant in het Grieks. Dit verklaart waarom cannabis een medicinale werking heeft, de plantaardige Cannabinoïden zijn vrijwel dezelfde stoffen die het menselijk lichaam ook produceert om processen in het lichaam te sturen. Het verklaart ook waarom cannabis zo’n lichaamsvriendelijk product is en zo snel werkt.

Onbalans in het cannabinoïd systeem

Mijn theorie luidt dat veel ziektebeelden het gevolg zijn van een onbalans of haperingen in het menselijk endocannabinoïd- systeem en dat de balans vaak eenvoudig en vooral snel hersteld kan worden door het innemen van plantaardige cannabinoïden zoals in de vorm van CBD-olie. Ook heb ik gemerkt dat als die balans een tijdje kunstmatig hersteld wordt door inname van plantaardige cannabinoïden, men deze uiteindelijk minder nodig heeft en gebruik geleidelijk kan overslaan. Het lijkt erop alsof het menselijk lichaam zich balans herinnert als prettig en er voortaan zelf voor gaat zorgen.

Er zijn momenteel 66 cannabinoïden bekend en benoemd maar er wordt aangenomen dat er nog vele tientallen cannabinoïden zijn die nog geen naam hebben. Ik ga ervan uit dat al deze cannabinoïden er zijn met een reden die wij nu nog niet kennen. In de natuur bestaat alles met een reden en onderzoek zal in de komende tientallen jaren nog veel hierover aan het licht brengen. Dit onderzoek zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe inzichten om ziektebeelden te bestrijden.

CBD-olie is dus zeer heilzaam voor ons lichaam. Voor meer informatie of voor een kwalitatief uitstekende en biologische CBD-olie kan je terecht op de website van Healthy Power: http://www.healthypower.nl

Logo

Zij leveren kwalitatief goede producten die volledig biologisch zijn (ze zijn zelfs gecertificeerd) en dus zonder chemische toevoegingen en zonder bestrijdingsmiddelen.

One thought on “De Circle is rond

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s